Niklas vann i Bromölla

I helgen gjorde tre av våra snabbaste Graalare säsongsdebut. På plats på Maxilöpet i Bromölla fanns Jonas Almarsson, Niklas Lundh och Ola Hanzon.

Banan i Bromölla består av en väldigt flack 5 km slinga som springs antingen ett eller två varv. Jonas och Ola hade bestämt sig för den längre varianten medan Niklas nöjde sig med ett varv.

Redan från start kände Jonas och Ola att benen var rätt tunga och känslan var inte på topp. Men Jonas kunde ändå ta rygg på förra årets vinnare under det första varvet, efter att en löpare stuckit direkt från start. Men en bit in på det andra varvet började det bli riktigt jobbigt för Jonas som till slut tvingas släppa en lucka på 30-40 meter, ett avstånd som sedan skulle visa sig bli svårt att ta in igen. Jonas hade dock inga problem att freda tredjeplatsen från bakifrån kommande löpare, och kunde till slut springa i mål som trea på fina tiden 35.45. Ola hade det däremot tyngre, men slutade ändå på en tiondeplats på 39.04.

För Niklas del som sprang 5 kilometersloppet kunde han redan efter en kilometer trycka på lite extra och lämna övriga startfältet bakom sig och springa till sig en klar seger på fina 17.16, nästan 30 sekunder före tvåan.

Vi gratulerar våra Graalare till fina prestationer och ser fram emot att få se dem prestera på ”hemmaplan” i Annelundsrunda och Hallarydsloppet som båda avgörs inom den närmaste tiden.